Почистване на зъбен камък

VD tartar - Варна Дентал - град Варна

Зъбният камък е твърд налеп по повърхността на зъбите и на границата с венеца, който има по-малка твърдост в сравнение с тази на зъбния емайл.

Независимо колко добре почиствате зъбите си, винаги ще има труднодостъпни зони, чието почистване е предизвикателство. В тези зони бактериалната плака може да се натрупа и в последствие да се минерализира и образува твърд, лепкав биофилм, наречен зъбен камък, който не може да бъде премахнат само чрез четкане. Ако не бъде отстранен, около зъба и под линията на венеца може да се натрупа още повече плака, което от своя страна да доведе до влошаване на заболяването на венците.

Какво включва почистването на зъбен камък във Varna Dental Clinic:

  • Отстраняване на натрупванията на плака и зъбен камък с ултразвук
  • Полиране на зъбите, за да се направи повърхността им наистина гладка

Нашите зъболекари ще Ви посъветват колко често трябва да почиствате зъбния камък и да полирате зъбите си. Важно е да запомните, че професионалното почистване е допълнение към добрата ежедневна грижа за оралното здраве и никога не може да замени четкането на зъбите.

Запазете час

Уважаеми пациенти, ще се радваме да Ви бъдем полезни всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа.

При нужда от консултация или лечение на място - гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4 (срещу бл. 144, вх. 10).

Благодарим!

* ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

7 + 11 =

гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4
(срещу бл. 144, вх. 10)

VarnaDental- лого