Избелване на зъби

VD Cavity - Варна Дентал - град Варна

 Една от често прилаганите процедури в стоматологични кабинети навсякъде по света е избелването на зъби.

Това е естетична процедура, която може да бъде проведена както в зъболекарски кабинет, така и у дома, но задължително след консултация и насоки от добър стоматолог.

Избелването на зъби се дели на два вида – кабинетно (извършвано от зъболекар) и домашно.

При двата вида избелване е необходим стоматологичен преглед и посещение при дентален специалист.

1. Домашното избелване на зъби става чрез поставяне на специално изработени избелващи шини, които се правят индивидуално за всеки пациент в стоматологичния кабинет. Те са изпълнени с гел и се носят вечер, когато пациента спи.

2. Избелване на зъби в кабинет от стоматолог – При него процедурата се извършва само и единствено в кабинета в рамките на едно или две посещения, дори няколко часа, пациентите се сдобиват с така желаният бял цвят на зъбите.

Ефектът е възможно да продължи месеци или години, но е необходимо да се полагат нужните грижи, от които зависи запазването на цвета за по-дълго време. Тези грижи са свързани както с ежедневна орална хигиена, така и с ограничаване от пушене и консумиране на оцветяващи емайла напитки и храни, като шоколад, вино,кафе и др. На всеки 6 до 12 месеца е желателно да се правят освежителни процедури.

Какво включва избелването на зъби във Varna Dental Clinic:

  • Преглед и консултация кой метод за избелване ще бъде използван при пациента
  • След дефиниране на метод за избелване се взима или отпечатък за шини за избелване , които ще служат за домашно избелване или се започва с първа процедура на кабинетно избелване
Запазете час

Уважаеми пациенти, ще се радваме да Ви бъдем полезни всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа.

При нужда от консултация или лечение на място - гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4 (срещу бл. 144, вх. 10).

Благодарим!

* ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

4 + 12 =

гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4
(срещу бл. 144, вх. 10)

VarnaDental- лого