Кореново лечение

VD Roots - Варна Дентал - град Варна

Кореновото лечение е третиране на зъбната пулпа, когато е възпалена, инфектирана или умъртвена. Зъбната пулпа е мека тъкан, която се състои от нерв, кръвоносни съдове и съединителна  тъкан. Зоната на пулпата е куха част в короната на зъба, където е разположена пулпата, която продължава в корените на зъба. Някой зъбни корени имат повече от един канал, но всички зъби имат поне един корен и съответно канал.

Най-честият симптом за спешна нужда от кореново лечение е внезапна силна нощна болка, която може да променя силата и продължителността си, да е предшествана от чувствителност към горещи храни и напитки или да има оток на венеца около болния зъб.

Какво включва кореновото лечение във Varna Dental Clinic:

Терапията на зъбния канал най-често се изразява в лечение на пулпата (мека тъкан, разположена вътре в зъба). Огнищата на остро и хронично възпаление на пулпата причиняват на пациента физически дискомфорт. В хода на процедурата нервът и пулпата се извличат, каналът се почиства, а зъбът се пломбира, за да се предпази от по-нататъшно увреждане.

Запазете час

Уважаеми пациенти, ще се радваме да Ви бъдем полезни всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа.

При нужда от консултация или лечение на място - гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4 (срещу бл. 144, вх. 10).

Благодарим!

* ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

12 + 11 =

гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4
(срещу бл. 144, вх. 10)

VarnaDental- лого