Лечение на деца

VD Kids 2 - Варна Дентал - град Варна

Детската дентална медицина е важна и неразделна част от стоматологията.

Основна цел е не само лечението, но преди всичко превенцията и профилактиката на детското дентално здраве и последствията от усложненията на кариеса в ранна детска възраст.

Грижата за детските зъби трябва да започне през първата година с пробива на млечните зъбки. Най-важна е профилактиката! 

Желателно е на всеки шест месеца да се осъществяват профилактични прегледи. По този начин зъболекарят може да проследи денталното здраве на детето – наличие на новопоявил се кариес, възпаление на венците, както и да установи вреден навик, причина за неправилна захапка.

Лечение на млечни и постоянни зъби:

Защо трябва да се лекуват кариесите на временните зъби? Нали се заменят с постоянните? – Съществуват няколко основни причини, поради които временните зъби трябва да бъдат запазени:

  • Отстраняване на болката и възстановяване на нормалното хранене
  • Предотвратяване на преждевременно вадене на временните зъби и риск от развитие на зъбно-челюстни аномалии, нарушена естетика и говор
  • Предотвратяване на развитието на усложнения на кариеса, които могат да застрашат подлежащия постоянен зъб и общото здраве на детето
  • Запазване на функцията на временния зъб, ако липсва зародиш на съответния постояннен зъб

При временните зъби кариесът протича остро, а усложненията му преминават към пулпит, гангрена и периодонтит настъпват бързо. Ето защо след като пробият временните зъби – ранната диагностика, адекватното лечение с подходящи материали и дадените профилактични съвети към родителите са изключително важни.

Ние от Varna Dental Clinic препоръчваме профилактични прегледи на 4 или 6 месеца, за да можем да следим и да предпазим детските зъби от разрушаване и загуба.

Запазете час

Уважаеми пациенти, ще се радваме да Ви бъдем полезни всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа.

При нужда от консултация или лечение на място - гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4 (срещу бл. 144, вх. 10).

Благодарим!

* ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

1 + 12 =

гр. Варна, ж.к. Младост, ул. Димитър Ефендулов 4
(срещу бл. 144, вх. 10)

VarnaDental- лого